Michal Němejc doporučuje:                                Magické fotky noční Prahy  |  Tipy na výlety v Čechách  |  Programy ke stažení zdarma  |  Krásy přírody

ROZCESTNÍK A ARCHIV ČLÁNKŮ PUBLICISTY MICHALA NĚMEJCE

  Archiv článků: Novinky 2003–2004    |   K dispozici jsou také články 2002, 2001, 2000 a 1999.

S vánočními nabídkami mobilních operátorů ušetříte

3.12.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Mobilní telefony budou stejně jako loni i letos jedním z nejčastějších dárků pod vánočním stromečkem. Pojďme se proto podívat na to, co si jednotliví operátoři pro nás připravili. Eurotel nabízí speciální malou Go sadu za 25 korun s bonusem až tisíc korun, T-Mobile láká na Twist sady s telefony za korunu, a Oskar rozšířil nabídku o elegantní "véčkový" telefon.

 

Jak surfovat na internetu příjemněji a bezpečněji
15.10.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Většina uživatelů internetu používá k prohlížení internetových stránek Internet Explorer, který je součástí Windows a tudíž po nainstalování operačního systému lze ihned surfovat po celosvětové síti. Internet Explorer však není jediným a zdaleka ne nejlepším internetovým prohlížečem, neboť k dokonalosti má ještě hodně daleko.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (speciál)
14.6.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním speciálním díle vám nabídneme bezplatný program ve stylu ICQ, se kterým můžete komunikovat prostřednictvím lokální sítě. Zároveň zde najdete přehled téměř čtyřicítky bezplatných programů (zatříděných do kategorií internet, multimédia, grafika a ostatní), jenž jsme vám na stránkách Novinek od začátku roku představili.

Širokoúhlá 30" LCD televize od firmy Prestigio
17.6.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Doba, kdy displeje z tekutých krystalů nahradí klasické rozměrné televize, je sice ještě hodně daleko, ale máte-li navíc okolo 80 tisíc korun, můžete si LCD televizi dovolit už nyní.

Notebook s Centrinem a DVD vypalovačkou do 60 tisíc
10.6.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Typickým příkladem spojení všech předností Centrina je notebook ASUS M3701N s cenou necelých 60 tisíc korun včetně DPH. Ten při hmotnosti pouhých 2,27 kg nabízí vysoký výkon a výbavu, za kterou se nemusí stydět ani nejvýkonnější stolní počítače. Jak obstojí v našem testu?

Jak se nejvýhodněji připojit k internetu?
1.6.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Možnosti připojení k celosvětové síti internet jsou už i v České republice poměrně široké a právě proto vám přinášíme přehled nejrozšířenějších druhů internetového připojení doplněný o aktuální ceny, který by vám měl usnadnit výběr.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (160.díl)
31.5.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším pokračování seriálu o užitečných programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám poradíme, jak ovládat vzdálený počítač. Dále nabídneme propracovaný hudební editor. A na závěr nechybí ani tip na program, prostřednictvím kterého si můžete změnit rozložení vaší klávesnice přesně podle vašich představ.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (159.díl)
3.5.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním seriálu vám poradíme, jak snadno a rychle převést hudební stopy z cédéčka do hudebního formátu Ogg Vorbis, který není zatížen žádnými licenčními poplatky. Dále představíme poslední verzi oblíbeného programu pro testování výkonu pevných disků. A na závěr nebude chybět užitečný program, jenž vás zbaví spywaru.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (158.díl)
26.4.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V další várce softwaru zadarmo vám nabídneme kvalitní souborový manažer ve stylu Nortona s řadou užitečných funkcí. Dále poradíme, jak obnovit omylem smazané snímky z digitálního fotoaparátu. A na závěr nabídneme i přehledný elektronický adresář.

Jaký je levný ultrazoom se stabilizátorem od Canonu?
19.4.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Přestože všichni hlavní výrobci digitálních fotoaparátů, v čele s Olympusem, mají ve své nabídce kompaktní ultrazoom již poměrně dlouho dobu, firma Canon s tímto druhem digitálního fotoaparátu v cenové kategorii do dvaceti tisíc korun přichází teprve nyní. Jak si vede novinka ve srovnání s konkurencí vám prozradíme v naší recenzi.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (157.díl)
18.4.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším pokračování seriálu o užitečných programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám poradíme, jak důkladně smazat citlivá data. Dále nabídneme pěkně graficky zpracovaný systémový monitor a na závěr i otočnou mapku noční oblohy.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (156.díl)
15.3.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám poradíme, jak si vypálit cédéčko s vlastním startovacím menu ve formě webové stránky. Dále představíme propracovanou elektronickou obdobu Post-It lístečků. A na konec si budete moci zahrát realistický kulečník ve velice pěkné trojrozměrné grafice.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (155.díl)
8.3.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Opět po týdnu vám přinášíme tři zajímavé programy, za které nemusíte zaplatit ani korunu. Dnes vám představíme download manager s méně obvyklými funkcemi. Poradíme, jak si udělat pořádek ve vašich empétrojkách. A na konec nabídneme alternativu k nejoblíbenějšímu přehrávači empétrojek.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (154.díl)
1.3.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle seriálu o užitečných programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám poradíme, jak jednoduše převést vaše hudební cédéčka do empétrojek. Dále nabídneme měsíční kalendář a na závěr i malou utilitu, která vás zbaví spywaru.

Jaký je Samsung 172T s kontrastem 700:1?
25.2.2004
- Samsung patří mezi prestižní výrobce LCD monitorů a jeho model SyncMaster 172T nabízí skutečně perfektní parametry. Jaký je však ve skutečnosti a zda se hodí i pro profesionální grafickou práci se dozvíte v naší recenzi.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (153.díl)
23.2.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V další várce kvalitního softwaru zadarmo vám nabídneme výborný plánovací kalendář vycházející z projektu Mozilla. Dále poradíme, jak si vytvořit z vlastních fotografií spořič obrazovky. A konečně nabídneme také malou utilitu, která vám téměř okamžitě zjistí všechny dostupné informace o zadané doméně.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (152.díl)
16.2.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle našeho seriálu vám představím bezplatný program, prostřednictvím kterého budete moci snadno a z jakékoliv aplikace ukládat dokumenty do formátu PDF. Dále nabídneme jednoduchý program, který vypočte váš BMI index (index tělesné hmotnosti). A na závěr nechybí ani utilita, která dokáže pročistit a optimalizovat vaší operační paměť.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (151.díl)
2.2.2004, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes se budeme věnovat zabezpečení citlivých dat a představíme vám bezplatný program, prostřednictvím kterého můžete ukrýt tajné soubory do obrázků. Dále nabídneme jednoduchý a přesto účinný program pro hardwarový i softwarový audit počítačů. A na konec nebude chybět malý program pro odpočítávání dní a hodin do významných událostí.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (150.díl)
26.1.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním jubilejním stopadésátém díle našeho seriálu vám nabídneme program pro efektivní učení cizích slovíček. Dále poradíme, jak zjistit, kdo a co tiskne na vaší tiskárně ve vaší nepřítomnosti. A na závěr nechybí program určený speciálně webmasterům, kterým ulehčí spoustu práce.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (149.díl)
12.1.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle našeho seriálu vám poradíme, jak zadarmo optimalizovat obrázky určené pro web a přidat k nim svůj copyright. Dále nabídneme kvalitní program pro katalogizaci výměnných médií. A na závěr nechybí utilita, prostřednictvím které můžete kompletně pročistit váš systém.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (148.díl)
5.1.2004, Novinky.cz - Internet & PC: V prvním letošním díle vám představíme internetový prohlížeč, který dokáže odstranit z webových stránek reklamu a umí i řadu dalších věcí. Pro majitele digitálních foťáků je určena utilita umožňující hromadné přejmenování fotek podle jejich EXIF informací. Dále nabídneme program pro otevírání image souborů bez nutnosti jejich vypálení na CD.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (speciál)
29.12.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním speciálním díle vám poradíme, jak počítač automaticky vypínat na noc a zároveň nabídneme přehled více než padesátky bezplatných programů zatříděných do pěti kategorií, které jsme vám za poslední půlrok představili na stránkách Novinek.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (147.díl)
22.12.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním speciálním díle vám poradíme, jak počítač automaticky vypínat na noc a zároveň nabídneme přehled více než padesátky bezplatných programů zatříděných do pěti kategorií, které jsme vám za poslední půlrok představili na stránkách Novinek.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (146.díl)
15.12.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle seriálu o užitečných programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám nabídneme grafický editor s ovládáním podobným Photoshopu. Dále představíme jednoduchého e-mailového klienta na cesty. A na závěr nebude chybět ani tip na webový prohlížeč, který může nahradit neohrabaný Internet Explorer.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (145.díl)
1.12.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle seriálu o užitečných programech vám nabídneme program pro přípravu tiskovin, který vyniká jednoduchým ovládáním. Dále představíme program pro čtení novinek z internetových serverů. A na závěr nebude chybět ani utilita pro snížiní velikosti vašich webových stránek.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (144.díl)
25.11.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnešní díl našeho seriálu celý věnujeme bezplatnému komunikačnímu programu Miranda, který patří mezi nejlepší nástroje pro Instant Messaging. Zároveň poradíme, jak si ještě rozšířit jeho funkčnost a nabídneme tipy na pluginy, které by vám rozhodně neměly chybět.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (143.díl)
10.11.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám nabídneme jednoduchý a snadno ovladatelný textový editor, který umí pracovat se soubory ve formátu MS Word. Dále program umožňující pohodlné zasílání SMS zpráv přes brány našich operátorů. A na závěr nechybí malá utilita, kterou oceníte především při práci s grafikou.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (142.díl)
3.11.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle našeho seriálu nabídneme program, který dokáže vytvořit úplný náhled jakékoliv webové stránky. Dále přinášíme tip na program pro snadný a rychlý přístup k předpovědi počasí a na závěr nechybí ani utilita, která umožní z vašich Windows sledovat informace nejen z teplotních čidel vaší základní desky.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (141.díl)
27.10.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším pokračování našeho seriálu o programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám ukážeme, jak během pěti minut vytvořit vlastní kalendář s vašimi fotografiemi. Dále nabídneme pátou verzi populárního hudebního přehrávače Winamp a konečně i užitečnou utilitu, která dokáže zrychlit vaše Windows XP.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (140.díl)
13.10.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle seriálu o užitečných programech vám nabídneme diagnostický program, který vám prozradí úplně vše o vašem počítači. Dále nabídneme pěkné hodiny do vašich Windows a na závěr si budete moci vyzkoušet, jak rychle umíte psát na počítači.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (139.díl)
6.10.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes představíme dva bezplatné programy, které umí až několikanásobně zvětšit vaší pracovní plochu, a nabídneme náhradu systémových hodin. A na závěr nebude chybět ani malá utilita, která umí pro každé rozlišení uložit uspořádání ikon na vaší ploše a vy je už nebudete nikdy muset ručně řadit.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (138.díl)
29.9.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám poradíme, jak ovládat Windows rychleji a mít přitom všechny nejdůležitější systémové informace na očích. Dále představíme program poskytující přehledný seznam všech příchozích hovorů na vaší ISDN lince. A na závěr nabídneme utilitu, prostřednictvím které se dozvíte, jaké složky zabírají nejvíc místa na vašem harddisku.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (137.díl)
22.9.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle seriálu o užitečných programech vám nabídneme program, pomocí kterého si můžete důkladně otestovat monitor a odhalit všechny jeho nedostatky ještě před jeho nákupem. Dále představíme přehledný měsíční kalendář a malou utilitu, která odkryje v programech uložená hesla.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (136.díl)
15.9.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme další tři programy, za které nemusíte zaplatit ani korunu. Prvním z nich je program pro archivaci souborů, který nabízí mnohem lepší kompresní poměr než běžně používané formáty ZIP a RAR. Dále nabídneme oboustranný španělsko-český slovník a na závěr také přehledný úkolovník.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (135.díl)
1.9.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám ukážeme, jak je možné zadarmo prohlížet wapové stránky přimo z vašeho počítače. Dále představíme souborový manažer ve stylu známého Nortona a na konec užitečnou utilitu, která umí vytvořit obrázek s náhledy vašich fotografií.

Recenze: 17" LCD Acer 732 s dobou odezvy 16 ms
27.8.2003
- Acer již na první pohled upoutá luxusním vzhledem, vyrovnanými parametry a dobou odezvy pouhých 16 ms. Jaký je ale ve skutečnosti a zda vyhoví i náročným uživatelům odpoví naše recenze.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (134.díl)
25.8.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle seriálu o programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, si budete moci vyzkoušet elektronickou variantu Post-it lístečků. Dále nabídneme program pro automatickou kontrolu funkčnosti odkazů ve vašich oblíbených položkách a konečně také jednoduchý prohlížeč logu z vestavěného firewallu ve Windows XP.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (133.díl)
11.8.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám přinášíme další tři užitečné programy, za jejichž používání nemusíte zaplatit ani korunu. První z nich vám pomůže odstranit šum z vašich digitálních fotografií, druhý slouží ke komfortnímu přejmenování souborů a poslední vám podá podrobné informace o procesoru ve vašem počítači.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (132.díl)
4.8.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V další várce kvalitního softwaru zadarmo vám přinášíme plnohodnotný program pro správu fontů, utilitu určenou webdesignerům a sloužící k rozdělení obrázků na více částí. A na závěr také malý program, který vám umožní v Outlooku otevřít zablokované přílohy.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (131.díl)
28.7.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle seriálu o bezplatných programech představíme kvalitní program pro kompresi souborů, přehlednou utilitu pro mazání nevyžádané pošty a nakonec i program umožňující poslech českých rádií prostřednictvím internetu.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (130.díl)
21.7.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme plnohodnotný grafický editor pro vektorovou grafiku, pomocí kterého můžete vytvářet profesionálně vyhlížející dokumenty. Dále pak program pro snadnou publikaci vašich fotografií na internetu, a konečně i utilitu umožňující vytisknout seznam souborů ve zvoleném adresáři.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (129.díl)
14.7.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme plnohodnotný grafický editor pro vektorovou grafiku, pomocí kterého můžete vytvářet profesionálně vyhlížející dokumenty. Dále pak program pro snadnou publikaci vašich fotografií na internetu, a konečně i utilitu umožňující vytisknout seznam souborů ve zvoleném adresáři.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (128.díl)
30.6.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle představíme kvalitní bezplatný download manažer, který vám usnadní stahování souborů z internetu. Dále pak malý program, který vás upozorní na aktualizaci webových stránek a užitečnou utilitu umožňující srovnat hlasitost písniček ve formátu MP3.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (speciál)
23.6.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním speciálním díle přinášíme přehled více než padesátky bezplatných programů (zatříděných do kategorií internet, multimédia, grafika a ostatní), které jsme vám na stránkách Novinek od začátku roku představili.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (127.díl)
16.6.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Po krátké přestávce vám opět přinášíme další tři programy, za které nemusíte zaplatit ani korunu. Prvním z nich je český program umožňující převod mezi více než 700 jednotkami. Dále nabídneme utilitu pro automatické zjišťování dostupnosti serveru ve stanoveném časovém intervalu a program pro vyhlazení textu na LCD displejích.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (126.díl)
26.5.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme další tři programy, za které nemusíte zaplatit ani korunu. Pomocí prvního z nich se dozvíte řadu informací o vašich snímcích pořízených digitálním fotoaparátem, dále nabídneme program pro přímou editaci MP3 souborů a nakonec malou utilitu, která automaticky zavírá vyskakující pop-up okna s reklamou.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (125.díl)
19.5.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme nejrozšířenější program pro šifrování elektronické pošty. Dále pak program pro snadné zobrazení titulků a nakonec český editor ID3 tagů u hudebních souborů ve formátu MP3. A to vše úplně zadarmo!

Užitečné programy, které jsou zadarmo (124.díl)
12.5.2003, Novinky.cz - Internet & PC: I dnes máme pro vás připraveny tři programy, za které nemusíme zaplatit ani korunu. Tentokrát představíme kvalitní FTP klient, program pro automatické rozbalení více archivů najednou nebo program sloužící jako lupa na vaší obrazovce.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (123.díl)
5.5.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle vám nabídneme malého e-mailového klienta s mnoha zajímavými funkcemi a zároveň přehledným uživatelským rozhraním. Dále pak poradíme program pro automatické přihlášení k internetu přes ADSL a na závěr představíme kvalitní program pro čtení news konferencí.

Jaký je mobilní telefon Sony Ericsson T68i?
28.4.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Mobilní telefon Sony Ericsson T68i sice již nepatří mezi žhavé novinky, ale přesto ani dnes neztrácí na eleganci a svými funkcemi snese srovnání se současnými novinkami. A proto jsme ho také podrobili redakčnímu testu.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (122.díl)
28.4.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle našeho seriálu vám nabídneme bezplatný program pro archivaci souborů, který se velmi podobá oblíbenému WinZipu. V největší nouzi by vám mohl pomoci program pro obnovení omylem odstraněných souborů. A poslední program vám zase pomůže zkontrolovat chyby na vašich cédéčkách a případně i opravit poškozené soubory.

Jak psát správně e-maily?
24.4.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Stejně jako v životě i na internetu platí určitá nepsaná pravidla, která by se měla při psaní elektronické pošty dodržovat. Usnadníte tak orientaci v doručených e-mailech ostatním, kteří mohou dostávat i několik desítek či dokonce stovek e-mailů denně.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (121.díl)
22.4.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle našeho seriálu představíme plug-in pro Outlook, který vás zbaví nevyžádané pošty. Dále pak utilitu pro ztišení vaší CD-ROM mechaniky a konečně program, který dokáže vypočítat, který tarifní program z nabídky našich tří mobilních operátorů je pro vás nejvýhodnější.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (120.díl)
14.4.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle seriálu o programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, představíme český program pro katalogizaci cédéček, komfortní televizní program, a konečně také jeden prográmek určený výhradně pro zábavu, jenž umožňuje popovídat si s vaším počítačem.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (119.díl)
7.4.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dalším díle našeho seriálu o bezplatných programech představíme program pro komfortní správu mobilních telefonů značky Ericsson, utilitu pro přístup k diskům s NTFS z DOSu nebo užitečný program pro nastavení optimální obnovovací frekvence ve hrách.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (118.díl)
31.3.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes se budeme věnovat především programům pro práci s hudebními soubory ve formátu MP3. Představíme program, který dokáže převést zvukové stopy z CD přímo do empétrojek, dále pak moderní program pro rychlou úpravu velkého množství ID3 tagů, a konečně malou utilitu, která umožňuje zobrazit seznam fontů s českou znakovou sadou.

Hardware 10/2003: Jaký je subnotebook Gericom A2?
25.3.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: V dnešním díle magazínu Hardware vám přinášíme recenzi ultralehkého notebooku Gericom A2 vybaveného nezvyklým procesorem Transmeta Crusoe 800 MHz, který by měl vydržet až pět hodin při práci na baterie. A nechybí ani pravidelný přehled cen počítačových komponent.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (117.díl)
24.3.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme kvalitní bezplatný prohlížeč obrázků, který je zajímavou alternativou ke komerčnímu ACDSee, dále pak program pro snadné prohledávání oblíbených položek a konečně malou utilitu pro rozdělení velkých souborů na více částí.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (116.díl)
17.3.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Se začátkem nového týdne vám přinášíme tipy na tři zajímavé programy, za jejichž používání nemusíte nic platit. Představíme kvalitní balík kancelářských aplikací kompatibilní s MS Office. Dále pak program pro konverzi jednotek a utilitu pro zasílání zpráv v rámci lokální sítě pod Windows XP a 2000.

Hardware 9/2003: Kupujeme cenově výhodný počítač
11.3.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: První březnové dny přinesly velké slevy většiny počítačových komponent a tak je právě nyní ten správný čas na nákup nového počítače. V dnešním článku vám poradíme, jak koupit cenově výhodný a zároveň výkonný počítač.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (115.díl)
10.3.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o bezplatných programech vám přinášíme program pro komplexní správu mobilních telefonů Siemens, malou utilitu pro automatické vypnutí počítače a konečně program, který v době vaší nepřítomnosti u počítače zaznamenává všechny stisknuté klávesy.

Hardware 8/2003: Ceny počítačů jsou příznivé
4.3.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: První březnové dny budou velice dobrou dobou pro upgrade či nákup nového počítače, neboť ceny počítačových komponent v závěru února výrazně klesly a nyní jsou velice příznivé.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (114.díl)
3.3.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle našeho seriálu vám představíme webovou verzi populárního ICQ klienta, prostřednictvím které můžete komunikovat s ostatními uživateli ICQ, aniž byste museli na svůj počítač cokoliv instalovat. Dále pak přehrávač hudebních souborů a konečně malý prográmek pro výpočet biorytmů.

Hardware 7/2003: Které procesory jsou nejvýhodnější koupí?
25.2.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: Dnešní díl magazínu Hardware mimořádně věnujeme procesorům a jejich cenám. Poradíme, které procesory v současné době nabízí nejvyšší výkon za málo peněz a podle čeho si procesor vybírat.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (113.díl)
24.2.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle vám představíme kvalitní utilitu, která dokáže uchovat vaše hesla k různým službám v šifrované podobě, dále pak klienta pro výměnu souborů mezi uživateli internetu a konečně komfortní program pro ovládání rádia.

Hardware 6/2003: Prodeje grafických karet vzrostly!
18.2.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: Celosvětové prodeje grafických karet zaznamenaly koncem loňského roku mírné oživení. Největší nárůst prodeje dosáhla firma ATI, zatímco největší podíl na trhu si stále drží nVidia. Dále dnes poradíme, kde koupit tichý chladič na Athlon XP, a nechybí ani novinky ze světa hardwaru a ceny počítačových komponent.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (112.díl)
17.2.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Se začátkem nového týdne vám přinášíme tipy na tři zajímavé programy, za jejichž používání nemusíte nic platit. Představíme nadstandardně vybavený internetový prohlížeč, program pro synchronizaci systémového času a konečně malou utilitu, která vám prozradí spoustu informací o vašich snímcích z digitálního fotoaparátu.

Hardware 5/2003: Levné notebooky posilují!
11.2.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: Souboj mezi výrobci přenosných počítačů začíná poslední dobou nabírat na intenzitě, a to především v nejnižší cenové třídě, do které patří i nová řada notebooků Acer TravelMate 230. Jejich cena začíná již na 32 990 Kč bez DPH. A ani dnes nechybí novinky ze světa hardwaru a ceny počítačových komponent.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (111.díl)
10.2.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle vám představíme program, který umožňuje snadno a rychle vylepšit nepovedené fotografie, dále pak utilitu na testování vašeho internetového připojení a konečně velmi užitečný program sloužící nejen k regulaci otáček větráčku na procesoru.

Hardware 4/2003: 5 GB dat na médiu o velikosti kreditky
4.2.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: Miniaturní disk o velikosti kreditní karty, na který se vejde až 5 GB dat. Tak takhle by se dalo stručně charakterizovat paměťové médium StorCard, které vám dnes představíme. A nechybí ani pravidelný cenový přehled komponent, kde došlo k velkém zlevnění pamětí.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (110.díl)
3.2.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Dnes vám představíme kvalitního českého FTP klienta se snadným ovládáním a řadou pokročilých funkcí, dále pak utilitu pro zjištění informací o CD-R médiu, a konečně malý program sledující propustnost vašeho internetového připojení.

Hardware 3/2003: Sony téměř končí s Trinitrony!
28.1.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: Firma Sony do konce března ukončí výrobu všech klasických CRT monitorů s úhlopříčkou 17 a 19 palců a místo nich svým zákazníkům bude nabízet pouze modernější LCD monitory. Nové procesory Athlon XP s jádrem Barton budou uvedeny 10. února a známe již jejich ceny.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (109.díl)
27.1.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Opět po týdnu vám přinášíme tři zajímavé programy, za které nemusíte nic platit. Představíme kvalitní download manager neobsahující bannery či spyware, dále pak program pro vzdálenou správu počítače a malou utilitu, která zajistí přehrání i jen částečně stažených videí z internetu.

Hardware 2/2003: Souboj procesorových titánů pokračuje!
21.1.2003, Novinky.cz - Počítače a Technika: Nelítostný konkurenční souboj mezi dvěmi předními výrobci procesorů, společnostmi Intel a AMD, pokračuje i v novém roce. Podíváme se proto, jaké procesory připravuje firma AMD. A samozřejmě ani dnes nechybí pravidelný přehled cen počítačových komponent, novinky ze světa hardwaru a čtenářská poradna.

Užitečné programy, které jsou zadarmo (108.díl)
20.1.2003, Novinky.cz - Internet & PC: V dnešním díle představíme menší, rychlejší a přehlednější alternativu k populárnímu komunikačnímu programu ICQ, malý program umožňující mazání nevyžádaných e-mailů přímo ze serveru a konečně správce fontů, ve kterém můžete snadno porovnávat jednotlivé fonty.

Hardware 1/2003: IBM prodala svou divizi pevných disků
14.1.2003, Novinky.cz - Internet & PC: Poslední den loňského roku přinesl významnou událost v oblasti pevných disků. Společnost Hitachi totiž definitivně převzala diskovou divizi IBM. Společnost Apple představila nový PowerBook s širokoúhlým 17" displejem a Český Telecom připustil možnost paušálního připojení k internetu.

Výpis obsahuje celkem 76 článků.

Zpět na hlavní stránku

  Archiv článků podle médií:

  ::: Novinky.cz

  ::: Autonovinky.cz

  ::: Lupa.cz

  ::: Deník Právo

  ::: časopis MISTR

  ::: Click!

  ::: Agen Computer

  ::: Lidové noviny

  ::: Business World


 

  Kam přispívám:

 

.........................................................................................................................................................................................
(c) Michal Němejc 1999-2006  l  e-mail: michal@krasyprirody.cz  l  Navštivte také www.doprirody.com